Dirk Kuyt: “Sta nog steeds open voor terugkeer”

7 april 2014 om 21:28 door Trevor Wagener
Dirk Kuyt: “Sta nog steeds open voor terugkeer”

Dirk Kuyt opende afgelopen maandag het nieuwe kantoor van zijn eigen Dirk Kuyt Foundation. De standplaats van zijn stichting verhuist hiermee van Katwijk naar Rotterdam. De aanvaller van Fenerbahçe is zeer te spreken over deze keuze. En dat hij de stichting achterna komt naar Rotterdam sluit hij niet uit.

"Afgezien het feit dat de stichting geweldige jaren in Katwijk heeft gehad, is dit heel bijzonder", zegt Kuyt. "Rotterdam is een inspirerende omgeving, die meer deuren voor ons zal openen. Hiermee kunnen we meer kinderen en volwassenen bereiken." Het eerste sportevenement waar de stichting zich aan heeft verbonden is de marathon van Rotterdam die komend weekend plaatsvindt. Daar zal een groep van 120 lopers, waarvan er zeventig een beperking hebben, deelnemen aan de mini-marathon. "In Rotterdam gaan we dus goed en sportief van start", lacht Kuyt.

Kuyt woont momenteel nog in Turkije, maar ziet na zijn actieve carrière als profvoetballer meer kans om fysiek aanwezig te zijn bij de activiteiten van zijn stichting. De voetballer benadrukt dat hij zich inzet voor de stichting wanneer hij daar de mogelijkheid voor heeft. "Als je in het buitenland woont, is het moeilijker om je er van een afstand mee bezig te houden." De international haalt een voorbeeld van het Nederlands elftal aan. "Toen ik terugkwam van de trip naar China met het Nederlands elftal, stond ik de dag daarna bij Quick Boys weer op het veld. Het was een onwijs leuke middag, maar ik had nog veel last van de jetlag. Als de tijd van stoppen met voetballen aanbreekt, heb ik in ieder geval minder last van zulke dingen."

De afstand tussen Rotterdam en Istanbul vormt echter geen barrière wat zijn bestuurlijke taak betreft. "Alle beslissingen gaan via mij. Ik word dan ook goed geïnformeerd door de mensen van de Foundation. Zij houden mij op de hoogte en op die manier blijf ik betrokken. Daar ben ik het team ontzettend dankbaar voor."

De Katwijker doet al het werk voor de stichting gezien de voldoening die hij van het werk krijgt. "Het is zo mooi om te zien dat de kinderen plezier hebben en van het sporten kunnen genieten," vervolgt hij. "Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt, maar dat geldt lang niet voor iedereen." De voetballer wordt later dit jaar 34 en maakt er geen geheim van graag terug te willen keren bij Feyenoord. Voor die club speelde hij eerder al tussen 2003 en 2006. Nu het kantoor van zijn stichting er ook gevestigd zit, lijkt het bruggetje snel gemaakt. "Ik keer graag terug. Ik heb het beloofd en er een toptijd gehad, dus waarom niet? Twee jaar geleden was er sprake van een terugkeer, alleen heb ik de club toen duidelijk gemaakt dat het nog niet mogelijk was. In de toekomst hoop ik dat de gelegenheid zich wel voordoet, zowel voor mij, mijn gezin als de stichting."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d