Crèche Amsterdam mag open na huilfilmpje

11 april 2014 om 21:50 door © 2014 ANP
Crèche Amsterdam mag open na huilfilmpje

AMSTERDAM (ANP) - Het in opspraak geraakte kinderdagverblijf Flamingo Regenboog in Amsterdam mag voorlopig weer opengaan. De GGD heeft de crèche vrijdag geïnspecteerd. Daarna heeft de gemeente besloten dat de opvang 2 weken de tijd krijgt om aan drie voorwaarden te voldoen.

Eerder deze maand kwam een filmpje van het kinderdagverblijf naar buiten, dat was gemaakt door een buurtbewoner. Buitenspelende peuters stonden minutenlang huilend in de achtertuin van de crèche. Ze konden niet naar binnen. Een van de kinderen klopte meerdere keren op de deur, maar niemand deed open. Vanwege het incident mocht het kinderdagverblijf deze week geen kinderen opvangen.

Flamingo Regenboog moet er nu voor zorgen dat er genoeg leidsters zijn om de kinderen op te vangen. Op de dag van het incident was er één medewerker te weinig. Bovendien moet de crèche ervoor zorgen dat het zogeheten pedagogisch beleidsplan in de praktijk wordt gebracht. ,,Daar staat bijvoorbeeld in hoe je moet omgaan met kinderen die verdrietig of boos zijn. Dat hebben ze op papier, maar er was niet naar gehandeld. Je laat geen kinderen minutenlang huilend buiten staan'', zegt een GGD-woordvoerster. Ten derde moet het kinderdagverblijf de ,,emotionele veiligheid van kinderen te allen tijde waarborgen''.

Over ongeveer 2 weken inspecteert de GGD de crèche weer. ,,We kijken hoe de zaken er dan voor staan en hoe we verdergaan'', aldus de woordvoerster.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d