Aardig Onderweg Award stevent op stemrecord af

22 april 2014 om 09:44 door Job Halkes
Aardig Onderweg Award stevent op stemrecord af

De verkiezingen voor de derde RET Aardig Onderweg Award zijn in volle gang. Gisterochtend stond de teller al op ruim 5500 stemmen. In totaal strijden twaalf regiogenoten om de felbegeerde publieksaward en de bijbehorende 10.000 euro aan prijzengeld. Op vrijdag 16 mei volgt de ontknoping tijdens een gala in het Nieuwe Luxor Theater.

Met ruim 5500 stemmen stevent deze editie van de RET Aardig Onderweg Award af op een record. "Vorig jaar hadden we meer dan 10.000 stemmen, maar toen zagen we dat er vooral in de laatste weken flink gestemd werd," aldus een woordvoerder. Ook tijdens de avond zelf kwamen er nog vele honderden stemmen bij, mede dankzij de live uitzending op RTV Rijnmond. "Daarnaast moeten onze kandidaten nog echt campagne gaan voeren. Wij zijn erg tevreden zoals het nu gaat. We liggen goed op schema en hopen het huidige record te gaan breken."

Ondertussen wordt er ook steeds meer bekend over de RET Aardig Onderweg Awardshow in het Nieuwe Luxor op 16 mei. Zo wordt de hele avond wederom gepresenteerd door Jan Kooijman en zijn er ook diverse muzikale gasten. Zo komen onder meer Ntjam Rosie, Anita Meijer en The Kik op het podium. Verder is er dans van Conny Jansen Danst en geeft oer-Rotterdammer Martin van Waardenberg een optreden.

In totaal worden er op deze feestelijke avond vijf prijzen uitgereikt. Zo beoordeelt een vakjury de plannen in vier categorieën: Voor de Stad, Voor het Verschil, Voor Elkaar en Voor de Toekomst. Maar de enige prijs waar de twaalf genomineerden zelf invloed op hebben is de publieksprijs. De komende weken gaan ze campagne voeren om zo veel mogelijk stemmen binnen te halen. "Hoe ze dat doen, mogen ze helemaal zelf invullen", aldus de RET-woordvoerder. "Iedereen mag daarin zijn eigen aanpak bedenken en we hebben echt al hele creatieve dingen gehoord." Ook op de avond zelf krijgen de genomineerden nog een kans op via de tv een stemoproep te doen. "En natuurlijk ook in de uitzendingen over de Aardig Onderweg Award de komende weken."

Wie er genomineerd zijn en hoe je kunt stemmen, kun je terugvinden op www.aardigonderweg.nl.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d