Brand bij clubhuis Bandidos Heerhugowaard

29 maart 2014 om 09:00 door © 2014 ANP
Brand bij clubhuis Bandidos Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - Bij het clubhuis van de motorclub Bandidos in Heerhugowaard, van het nieuwe chapter Alkmaar, heeft brand gewoed in de nacht van vrijdag op zaterdag. Volgens de politie lijkt het erop dat de brand is aangestoken. Er zouden pallets tegen het pand zijn gezet en in brand gestoken. Over de schade is nog niets bekend.

Het clubhuis, dat op een bedrijventerrein ligt, wordt sinds vrijdagmiddag niet meer bewaakt door de politie maar alleen door een camera. Dat blijft zo, aldus de politie.

De burgemeester van Heerhugowaard zei eerder dat hij niet bang is voor onrust zoals die in Limburg rond de Bandidos is ontstaan. Daar werd tot twee keer toe een aanslag gepleegd in Nieuwstadt op het huis van Harrie Ramakers, de president van het Limburgse chapter van de motorclub. In het huis in Geleen waar hij daarna zijn intrek had genomen, voorkwam de politie een 'inwijdingsfeest' voor nieuwe Bandidosleden van het nieuwe chapter Alkmaar. Huiszoeking leverde een aantal vuurwapens met munitie, een mes en een boksbeugel op.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d