Hinder in ochtendspits door ontspoorde trein

15 januari 2014 om 22:40 door © 2014 ANP
Hinder in ochtendspits door ontspoorde trein

HILVERSUM (ANP) - De schade aan het spoor door de ontspoorde trein bij Hilversum zal niet voor de ochtendspits van donderdag hersteld zijn. Ook donderdagochtend zullen er daarom nog geen treinen maar bussen rijden tussen Hilversum en Naarden-Bussum. Dat meldde een woordvoerster van Prorail woensdagavond.

,,De schade aan het spoor is aanzienlijk, een wissel is stuk en ook de bovenleiding is beschadigd over enkele honderden meters'', aldus de woordvoerster.

Rond middernacht wordt de trein omhoog getakeld, wordt de onderkant geïnspecteerd en wordt hij op het spoor getild en weggesleept. Pas daarna kunnen de herstelwerkzaamheden beginnen. ,,We willen zo snel mogelijk beginnen met de reparatie van het spoor zodat het treinverkeer snel weer op gang kan komen. Maar daarvoor moet eerst de trein weg zijn'', aldus de woordvoerster.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d