Bewoners Alkmaar mogen terug, op eigen risico

24 januari 2014 om 20:40 door © 2014 ANP
Bewoners Alkmaar mogen terug, op eigen risico

ALKMAAR (ANP) - De bewoners van acht woonboten in Alkmaar waar in de omgeving asbest is gevonden mógen terug naar huis, maar dan wel op eigen risico. Dat komt doordat de gemeente verschillende adviezen heeft gekregen, bleek vrijdagavond op een bijeenkomst. Daar luisterden ongeveer 50 bewoners en ondernemers uit het vrijdag in allerijl afgesloten gebied naar burgemeester Piet Bruinooge.

Na een grote brand in de nacht naar vrijdag is in de middag alsnog asbest gevonden in een breder gebied. Volgens de gemeente zou de gevonden hoeveelheid asbest boven de norm zijn, maar heeft een arts juist gezegd dat de gevaren van dat asbest niet opwegen tegen de impact van een snelle verhuizing voor lange tijd uit je eigen huis. De autoriteiten houden er namelijk rekening mee dat de totale schoonmaakoperatie wel eens een week kan duren. ,,We zitten met een dilemma. We weten het als overheid ook even niet en dan kun je dat maar beter open en eerlijk op tafel gooien'', aldus de burgemeester.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d