Bewoners Alkmaar geëvacueerd om asbest

24 januari 2014 om 18:25 door © 2014 ANP
Bewoners Alkmaar geëvacueerd om asbest

ALKMAAR (AFN) - De gemeente Alkmaar heeft vrijdagmiddag besloten een deel van de bewoners te evacueren die in het gebied wonen waar in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand woedde. Aanleiding is de vondst van asbest. Dit maakte de gemeente vrijdag bekend. Ze houdt er rekening mee dat de hele operatie tot dinsdag duurt.

Een groot deel van het gebied is afgesloten. Voor de bewoners die worden geëvacueerd, zijn opvanglocaties beschikbaar gesteld. Volgens de gemeente maakte de aangetroffen hoeveelheid asbest de evacuatie noodzakelijk.

Het is nog niet duidelijk om hoeveel bewoners het gaat. Na de brand, in de Pettemerstraat op bedrijventerrein Overstad, bleek er asbest te zijn vrijgekomen. De politie zette al meteen een klein gebied af. Vrijdagmiddag zijn toch asbestdeeltjes buiten dat gebied gevonden. Dat leidde tot de evacuatie van de bewoners en de sluiting van winkels en bedrijven.

In het nu afgezette gebied liggen de straten Huiswaarderplein, Koedijkerstraat, Kwakelkade en Kwakeloever.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d