Woningen Rotterdam ontruimd door koolmonoxide

12 december 2013 om 02:15 door © 2013 ANP
Woningen Rotterdam ontruimd door koolmonoxide

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid zijn in de nacht van woensdag op donderdag negen woningen in een portiekflat ontruimd, omdat een te hoog koolmonoxidegehalte is aangetroffen. Zo'n 30 bewoners van de woningen aan de Martinus Steijnstraat zijn met lichte klachten naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij nader worden onderzocht.

Volgens een woordvoerder van de politie werden de problemen veroorzaakt door een cv-ketel in een ondergelegen café, dat eveneens is ontruimd. Gassen zijn in de portieken getrokken, waarop de brandweer metingen heeft verricht en besloten heeft tot ontruiming. De bewoners werden eerst ter plaatse onderzocht door medisch personeel alvorens zij naar het ziekenhuis werden gebracht.

De politie verwacht dat de klachten niet van blijvende aard zijn en dat de bewoners snel weer terug naar huis kunnen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d