Unieke 'winterdolfijn' in Dolfinarium

29 december 2013 om 07:30 door © 2013 ANP
Unieke 'winterdolfijn' in Dolfinarium

HARDERWIJK (ANP) - In het Dolfinarium in Harderwijk is zondag, kort na middernacht, een tuimelaartje geboren. De geboorte van het jong van dolfijnmoeder Molly, van wie het geslacht nog niet bekend is, is uniek. Nooit eerder werd er in Harderwijk een dolfijn in de winter geboren, meldt het Dolfinarium.

Normaliter planten dolfijnen zich in de zomer voort. ,,Omdat de draagtijd van een tuimelaardolfijn 12 maanden bedraagt, worden de meeste dolfijnen ook in de zomer geboren. Deze decemberbaby van Molly is dus bijzonder'', weet een arts van het Dolfinarium.

Beide dolfijnen worden de komende dagen en nachten geobserveerd door verzorgers. Molly is de derde tuimelaar die dit jaar in Harderwijk is bevallen. Eerder kregen Maaike en Nynke een dochter.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d