Ook hoofdverdachte kunstroofzaak in beroep

3 december 2013 om 12:10 door © 2013 ANP
Ook hoofdverdachte kunstroofzaak in beroep

BOEKAREST (ANP) - De hoofdverdachte in de kunstroofzaak, Radu Dogaru, gaat in beroep tegen zijn celstraf, die de rechter in Boekarest vorige week oplegde. Dat heeft zijn advocaat aangekondigd, zo meldt de Roemeense televisiezender Antena 3 dinsdag.

Dogaru werd vorige week net als zijn handlanger Eugen Darie veroordeeld tot 6 jaar en 8 maanden celstraf voor hun aandeel in de schilderijenroof uit de Rotterdamse Kunsthal in oktober vorig jaar. Dogaru haalde de zeven doeken uit het museum en Darie vervoerde ze naar Roemenië.

Darie gaat ook in hoger beroep. Maandag maakte het Openbaar Ministerie in Boekarest bekend het vonnis tegen de beide verdachten ook aan te gaan vechten.

Dinsdag gaat de rechtszaak tegen de andere vier verdachten verder.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d