Foto's: Metro deelt eerste lichtgevende krant ter wereld uit

4 december 2013 om 13:50 door D. van Aken

Metro staat vandaag voor een groot deel in het teken van het werk van Daan Roosegaarde (34). De internationaal vermaarde kunstenaar, ontwerper, innovator en technohippie kreeg de kans om zijn visie in een bijlage van twaalf pagina's neer te zetten.

Ter gelegenheid van het gasthoofdredacteurschap hebben we een beperkte oplage voorzien van een lichtgevende omslag. Metro is daarmee de eerste krant die dit doet.

In deze speciale Metro laat de gasthoofdredacteur zien wat de interactie tussen kunst, mens en techniek kan opleveren. Hij wil de nieuwe wereld menselijker maken. En doet dat met soms duizelingwekkende projecten, zoals de Smart Highway (de slimme snelweg), een smogproject in China waarbij hij gaten in de lucht maakt of oplichtende Marbles die letterlijk en figuurlijk een plein in Almere laten gloeien.
Roosegaarde, regelmatig gast bij Matthijs van Nieuwkerks DWDD, is onderscheiden met de grootste, internationale designprijzen.

"Metro is een jong en krachtig medium", zegt hij. "Permanent op zoek naar respons en contact met zijn achterban. Daar kan ik als beeld- en verhalenman goed mee uit de voeten. Ik vond het bijzonder een special te mogen samenstellen in de traditie van voorgangers als Karl Lagerfeld en Lady Gaga."

ALLE ARTIKELEN UIT DE BIJLAGE VAN DAAN ROOSEGAARDE LEES JE HIER TERUG

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d