Schippers blij met Utrechtse Tourstart

8 november 2013 om 11:15 door © 2013 ANP
Schippers blij met Utrechtse Tourstart

DEN HAAG (ANP) - Minister Edith Schippers (Sport) is enthousiast over het nieuws dat de Ronde van Frankrijk in 2015 in Utrecht van start gaat. Dat laat ze via haar woordvoerder weten vanuit Rusland, waar ze op werkbezoek is.

Schippers: ,,Dit is goed nieuws voor Utrecht en natuurlijk voor heel sportminnend Nederland. Bij de start van de Tour de France in 2015 is Utrecht even niet alleen centrum van Nederland, maar van heel de wereld. Bovendien zet zo'n evenement jongeren aan het sporten en biedt het grote kansen om er economisch voordeel bij te hebben.''

Schippers stond achter de pogingen van Utrecht om de Tourstart binnen te halen en zal de stad in de nieuwe fase richting zomer 2015 blijven steunen. Het evenement past in het kabinetsbeleid voor het binnenhalen van topsportevenementen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d