's Nachts stemmen in Tilburg om lage opkomst tegen te gaan

12 november 2013 om 11:47 door Puck Roest
's Nachts stemmen in Tilburg om lage opkomst tegen te gaan

Op 19 maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg. Als het aan D66, PvdA, het CDA en Voor Tilburg ligt, kun je dan ook 's nachts naar de stembus. Dat meldt het Brabants Dagblad.

In Rotterdam, Groningen en Den Haag was deze actie al een succes. Honderden stemmers maakten gebruik van de optie om 's avonds laat nog te stemmen.

Stemmen vanaf middernacht, liefst in combinatie met een verkiezingsactiviteit samen met de horeca en/of culturele instelling in het centrum van Tilburg. Hiertoe dienen de vier partijen een motie in tijdens de begrotingsbehandeling deze week.

Ook in Tilburg bestaat het idee al langer. Vier jaar geleden deed Erik de Ridder (CDA) een vergelijkbaar voorstel, maar dat werd in februari 2010 afgewezen omdat het toen te kort dag was. Door nu met het voorstel te komen hoopt Van Gool dat het deze keer wel lukt. Tijdens de laatste raadsverkiezingen nam nog geen 45 procent van de Tilburgse kiesgerechtigden de moeite om te gaan stemmen.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d