Prostitutie in huizen zorg in Amsterdam Nieuw-West

12 november 2013 om 08:45 door Marlies Dinjens
Prostitutie in huizen zorg in Amsterdam Nieuw-West

In de buurt in Nieuw-West waar vorige week een echtpaar om het leven kwam door een steekpartij is onrust ontstaan. De wijk kampt al langer met problemen, zo worden woonhuizen als afwerkplek gebruikt door prostituees.

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Baâdoud van Nieuw-West zei gisteren tegen Metro signalen daarover te hebben opvangen. "Ik werd vandaag nog gebeld op mijn mobiel door een bewoner die zich zorgen maakt. Het is natuurlijk ook niet niks wat er gebeurd is, een echtpaar dat doodgestoken wordt in hun eigen huis", zegt Baâdoud.

Een man en vrouw werden vorige week doodgestoken in hun woning aan de Israel Queridostraat in Nieuw-West. De vrouw overleed op de stoep aan haar verwondingen. Ook de reanimatie van haar echtgenoot mocht niet meer baten. Hij stierf in de woning. De identiteit van de slachtoffers is bekend bij de politie. Over de toedracht van het misdrijf is nog steeds niets bekend.

Bewoners vertelden vorige week in Metro dat ze zich zorgen maken om hun buurt, waaronder de toename van criminaliteit en de aanwezigheid van prostitutie. Of de buurt gesloopt zou worden, stond lange tijd ter discussie. Uiteindelijk werd besloten de huizen te behouden. In de wijk wonen voornamelijk bejaarden, maar de samenstelling verandert langzaam door de komst van studenten en jongeren.
De buurt kreeg landelijke bekendheid, omdat het voormalige woonhuis van Mohammed B zich hier bevindt. "Die signalen over prostitutie hebben mij ook bereikt", stelt Baâdoud. "De gemeente werkt dan ook intensief samen met de politie om de problemen in te dammen. Op het gebied van veiligheid zijn we erg actief in de buurt. In samenwerking met de burgemeester is besloten om nieuwe bewoners te screenen."

In de woning werd gisteren extra sporenonderzoek gedaan. Sectie heeft uitgewezen dat beide slachtoffers als gevolg van steekwonden zijn overleden. In de zaak is nog geen verdachte aangehouden. Duikers hebben gisteren in het water van de Burgemeester Van Tienhovengracht nog gezocht naar het steekwapen.Wat het onderzoek in de woning door forensisch spcialisten verder heeft opgeleverd, kon de politie niet zeggen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d