OM eist in moordzaak 'Haagse Rinus'

25 november 2013 om 03:15 door © 2013 ANP
OM eist in moordzaak 'Haagse Rinus'

DEN HAAG (ANP) - Drie mannen moeten zich maandag bij de rechtbank in Den Haag verantwoorden voor de dood van Rini van Setten alias 'Haagse Rinus’. Het Openbaar Ministerie (OM) maakt dan ook de strafeis tegen de verdachten bekend.

Haagse Rinus wilde volgens het OM lid worden van motorclub Satudarah. Maar dat stuitte op verzet van andere clubleden. Hij werd tijdens een ruzie om het leven gebracht. Een ruzie tussen Haagse Rinus en de 48-jarige Ronald D. in 2009 zou volgens het OM niet zijn beslecht. Toen de mannen elkaar begin dit jaar troffen in de woning van D., kregen ze opnieuw ruzie. De 33-jarige Raymond K. trok daarbij een wapen. Van Setten werd op 36-jarige leeftijd met een schot in het hoofd gedood.

Zijn lichaam werd begin februari aangetroffen onderaan een dijk bij Bergambacht. In de afgelopen maanden is een reconstructie gehouden die moet uitwijzen wat zich precies tijdens de ruzie in de woning heeft afgespeeld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d