Joran van der Sloot wil nieuw proces

8 november 2013 om 12:30 door © 2013 ANP
Joran van der Sloot wil nieuw proces

LIMA (ANP) - De in Peru gevangen zittende Joran van der Sloot gaat zijn deportatie uit Chili aanvechten. De kwestie komt op 18 november aan de orde bij het Interamerikaanse Hof voor de mensenrechten. Dat meldt zijn Peruaanse advocaat in de Verenigde Staten Aldo Cotrina vrijdag in een interview met de Peruaanse televisiezender ATV+.

Volgens Cotrina is de Nederlander in juni 2010 op onrechtmatige wijze Chili uitgezet, omdat hij geen juridische bijstand kreeg. De Chileense politie had hem aangehouden nadat de Peruaanse autoriteiten een internationaal arrestatiebevel hadden doen uitgaan. Peru zocht hem omdat de Peruaanse Stephany Flores dood was gevonden in zijn hotelkamer.

De advocaat vraagt dat het hele proces vanwege de moord op Flores in Lima over wordt gedaan en dat Van der Sloot een schadevergoeding van 10 miljoen euro krijgt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d