Inholland moet studente diploma geven

4 november 2013 om 12:00 door © 2013 ANP
Inholland moet studente diploma geven

DEN HAAG (ANP) - Een studente wiens scriptie niet van hbo-niveau is, moet haar diploma toch krijgen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag maandag bepaald.

De studente kreeg in 2009 een voldoende voor haar afstudeerscriptie aan de opleiding Media en Entertainment Management aan hogeschool Inholland. Uit onderzoek van de onderwijsinspectie en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie in 2010 en 2011 naar de in opspraak geraakte opleiding bleek echter dat de scriptie van onvoldoende niveau was. Daarom wilde Inholland haar het diploma niet uitreiken.

De studente tekende daarover beroep aan bij het College van Beroep voor de Examens. Dat oordeelde dat ze haar diploma gewoon hoorde te krijgen, maar dat gebeurde niet. Daarop spande de studente een kort geding aan. De rechter heeft nu ook geoordeeld dat Inholland haar diploma moet uitreiken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d