Gezin 't Zandt huis uit om aardbevingsschade

15 november 2013 om 21:40 door © 2013 ANP
Gezin 't Zandt huis uit om aardbevingsschade

'T ZANDT (ANP) - Een gezin heeft zijn huis in het Groningse dorp 't Zandt moeten verlaten. De woning is beschadigd door eerdere aardbevingen en het is niet zeker dat het gebouw een volgende schok overleeft. Daarom zijn de bewoners voorlopig ondergebracht in een hotel.

Dat heeft de NAM vrijdagavond bevestigd na berichtgeving van RTV Noord. Voor het huis staat een bushalte. Om te voorkomen dat bij een aardbevingen brokken op wachtenden terechtkomen, heeft de gemeente Loppersum, waar 't Zandt onder valt, vrijdag hekken voor de woning gezet.

In augustus werd een bejaard echtpaar geëvacueerd uit hun boerderij, omdat die ernstig verzakt was en zou kunnen instorten bij een nieuwe beving. Die mensen wonen nog steeds ergens anders.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d