Drie mannen gepakt voor aanslag op advocaat

19 november 2013 om 09:15 door © 2013 ANP
Drie mannen gepakt voor aanslag op advocaat

MIERLO (ANP) - Drie mannen uit Mierlo (28, 26 en 23 jaar) zijn dinsdag aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de beschieting van advocaat Marcel S. in februari in Waalre. De politie heeft dat bekendgemaakt.

Marcel S. werd destijds van dichtbij beschoten toen hij in een auto zat bij zijn huis in Waalre. Hij raakte door glassplinters lichtgewond. De schutter ging er vandoor op een fiets. Toen korte tijd later ook brand werd gesticht op het kantoor van de raadsman, kreeg hij strenge beveiliging.

Marcel S. is zelf verdachte in een onderzoek naar faillissementsfraude en valsheid in geschrifte. Vorig jaar zat hij enkele dagen vast. Behalve dat S. partner is op het advocatenkantoor, zit hij ook in zaken. Zo heeft hij een incassobureau en een beleggingsmaatschappij.

Informatie

De politie zoekt dinsdagochtend in de huizen van de verdachten naar aanwijzingen en informatie.

In september werd ook al een verdachte uit Eindhoven aangehouden. Hij werd korte tijd later weer vrijgelaten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d