Amfibische trailrun in Sellingen

12 november 2013 om 12:22 door Klaas Boomsma
Amfibische trailrun in Sellingen

Jipsingboertange, Breedwisch, de Ruiten Aa, zandzuigerij De Beeste. Namen die passen in een kinderboek, maar je vindt ze in het echt rond de plaats Sellingen. Zaterdag liep de route van de eerste Westerwolde Trail door het landschap in Zuid-Oost Groningen, de regio waar je die prachtige namen tegenkomt.

Trailrunning wint de afgelopen jaren fors aan populariteit in Nederland. Bij deze vorm van hardlopen draait het niet om snelle tijden, persoonlijke records of de winst, maar puur om beleving. Sportief bezig zijn in de natuur. Hollen over smalle bospaadjes, ploeteren door de modder, boomstronken omzeilen en zwiepende takken ontwijken. En dat over forse afstanden. Een beetje trailrunner schrikt niet terug voor een loop van vijftig kilometer.

Die monsterachtige afstanden had organisator Sjak Kwak van loopsport Sellingen zaterdag niet in de aanbieding. Deelnemers aan de première van de Westerwolde Trail konden kiezen tussen een route van 20 en éé n van 30 kilometer. Wethouder van de gemeente Vlagtwedde voorspelde, voor hij het startsein gaf, een ‘amfibische loop’ en daar kreeg hij gelijk in. De zon scheen, maar het parcours was flink drassig en dus zwaar.  

Rond Sellingen kun je eindeloos dwalen door bossen, over heide, langs vennetjes en de slingerende beek Ruiten Aa. Het is er verrassend mooi. Een ideale bestemming voor wandelaars en mountainbikers en sinds zaterdag staat het gebied op de kaart van trailrunnend Nederland.

Als het aan Sjak Kwak ligt, is er trouwens volgend jaar weer een Westerwolde Trail.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d