Verdachte marktmeesters voor de rechter

21 oktober 2013 om 14:40 door © 2013 ANP
Verdachte marktmeesters voor de rechter

AMSTERDAM (ANP) - Zeven Amsterdamse marktmeesters moeten volgende week voor de rechter verschijnen. De verdachten hebben zich volgens justitie schuldig gemaakt aan het aannemen van steekpenningen op diverse markten in de hoofdstad.

De betrokken marktmeesters, tussen de 43 en 66 jaar oud, zouden zich geld hebben laten toestoppen in ruil voor voorrang bij het toewijzen van een gunstige plek of het zonder benodigde vergunning op de markt staan. Het gaat om de Wester-, Noorder-, Nieuw-, en Waterloopleinmarkt in de onderzochte periode 2001 tot 2010.

De rechtszaak duurt naar verwachting 4 dagen en begint op dinsdag 29 oktober. Tijdens een eerdere, niet-inhoudelijke zitting ontkenden de verdachten dat zij de fout in zijn gegaan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d