Timmermans betreurt inbraak in Russische pand

18 oktober 2013 om 00:40 door © 2013 ANP
Timmermans betreurt inbraak in Russische pand

DENHAAG (ANP) - Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken betreurt de inbraak donderdag in een woning in Den Haag die valt onder het beheer van de Russische ambassade. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse zaken laten weten.

Volgens het ministerie is de politie, die daarbij samenwerkt met de Russische ambassade, direct een onderzoek gestart om de daders op te sporen. ,,Ook Buitenlandse Zaken en de Russische ambassade staan in nauw contact met elkaar over deze zaak", aldus het ministerie.

Het pand aan de Banstraat is geen diplomatieke vestiging. Het is een ogenschijnlijk een woonhuis, dat korte tijd was afgezet met lint. Volgens een van de buren wordt de woning gebruikt als onderkomen voor ambassadepersoneel. In het huis zouden verschillende appartementen zijn gevestigd

.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d