Rechter buigt zich over opsluiting Benno L.

18 oktober 2013 om 03:25 door © 2013 ANP
Rechter buigt zich over opsluiting Benno L.

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch behandelt vrijdagmiddag het verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) om de voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno L. weer voor langere tijd op te sluiten.

Benno L. kwam in juni vrij na 4 jaar in de cel te hebben gezeten voor misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes. De zwemleraar uit Den Bosch werd begin oktober weer aangehouden omdat hij afspraken met de reclassering niet naleeft. Het OM wilde tot nu toe niet zeggen om welke voorwaarden het gaat.

Benno L. kan nog maximaal 2 jaar langer worden vastgehouden, maar het is nog niet bekend wat het OM gaat vragen. De advocaat van Benno L. wil dat hij wordt vrijgelaten en dat de voorwaarden worden versoepeld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d