President Peres spreekt Kamerleden toe

1 oktober 2013 om 04:20 door © 2013 ANP
President Peres spreekt Kamerleden toe

DEN HAAG (ANP) - Op de derde dag van het officiële bezoek van de Israëlische president Shimon Peres houdt hij in de Eerste Kamer een rede tot de leden van de Staten-Generaal. Daarna volgt een besloten discussie met de leden van beide Kamers.

Het gebeurt niet zo vaak dat een staatshoofd in de plenaire zaal van de Senaat de Kamerleden toespreekt. Het gebeurde voor het laatst bijna twee jaar geleden; toen betrof het een rede van president Amadou Toumani Toure van Mali. Buitenlandse staatshoofden bezoeken vrijwel altijd het parlement, maar spreken meestal in een kleinere setting met Kamerleden.

De dag begint voor Peres met een audiëntie bij koning Willem-Alexander. Daarna volgt een ontmoeting met minister-president Mark Rutte in het Catshuis. De dag eindigt waar die begon namelijk op Paleis Noordeinde. Hier wordt de 90-jarige Peres 's avonds een diner aangeboden door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d