Klein fractievoorzitter 50PLUS

4 oktober 2013 om 12:40 door © 2013 ANP
Klein fractievoorzitter 50PLUS

DEN HAAG (ANP) - Norbert Klein neemt het fractievoorzitterschap van 50PLUS in de Tweede Kamer op zich. Hij zei dat vrijdag in een reactie op het opstappen van Henk Krol als partijleider en Kamerlid. De vrijgekomen plek in de fractie wordt ingenomen door Martine Baay-Timmerman uit Huizen.

Klein zei dat hij vrijdagochtend ,,volkomen verrast'' werd door het opstappen van Krol. Hij sprak van een ,,persoonlijk drama'' voor Krol, maar wilde nog niet oordelen over de redenen voor diens opstappen.

Hij heeft Krol ook nog niet gesproken en wil eerst hoor en wederhoor toepassen. ,,Ik ken de feiten nog niet.'' Het besluit van Krol is voor hem wel ,,heel te begrijpen'' en ,,logisch''. Klein voelt zich niet bedonderd door Krol met wie hij de afgelopen tijd voortdurend pleitte voor de pensioenen van mensen.

De landelijke en provinciale politici van 50PLUS zullen zaterdag rond het middaguur bijeenkomen in Utrecht om de ontstane situatie te bespreken, meldde een woordvoerder van de partij. Details over de bijeenkomst zijn nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d