'Geen namen maar dossiernummers in zedenzaak'

11 oktober 2013 om 08:50 door © 2013 ANP
'Geen namen maar dossiernummers in zedenzaak'

GRONINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in het proces tegen zedenverdachte Frank R. mogelijk geen namen van slachtoffers noemen, maar alleen hun dossiernummer. Net als in de Amsterdamse zedenzaak zou dat de privacy van de gedupeerden beter beschermen. ,,We gaan expertise opvragen in de rest van het land, misschien kunnen we iets leren van andere ervaringen", meldde een woordvoerder van het OM Noord-Nederland vrijdag.

De 300 slachtoffers van het digitaal en/of fysiek misbruik hebben sowieso de mogelijkheid om bij het doen van aangifte niet hun huisadres, maar dat van hun advocaat of het politiebureau op te geven. Zo kan R. niet achter hun woonplaats komen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d