Dijsselbloem praat om 18 uur met fracties

4 oktober 2013 om 13:25 door © 2013 ANP
Dijsselbloem praat om 18 uur met fracties

DEN HAAG (ANP) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft de financieel specialisten van de oppositiepartijen D66, ChristenUnie, GroenLinks en SGP en die van de regeringspartijen VVD en PvdA uitgenodigd om vrijdagavond om 18 uur verder te praten over de begroting van volgend jaar. Hij zei dat vrijdag na de ministerraad.

Dat gesprek vrijdagavond kan wat Dijsselbloem betreft kort zijn; hij wil nieuwe afspraken voor de komende dagen en week inplannen. Mogelijk dat de algemene financiële beschouwingen, gepland voor komende dinsdag en woensdag, nogmaals worden uitgesteld.

Dijsselbloem beaamde dat minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) in de ministerraad is aangesproken over het feit dat hij had gezegd dat het CDA met het afbreken van de gesprekken een middelvinger had opgestoken naar het kabinet. ,,We hebben het over de toon gehad. We moeten wel respectvol met elkaar omgaan. Er is geen enkele reden om onnodig van elkaar te vervreemden'', zei Dijsselbloem.

Zelf uitte Dijsselbloem overigens ook kritiek op het CDA, dat volgens hem ,,te veeleisend'' is geweest in de gesprekken de afgelopen tijd. ,,Het CDA was helder. Zij hadden een alternatieve route. Die moest het worden, anders moesten wij maar met een ander gaan praten. Dat hebben ze consequent volgehouden. Maar wij kunnen de route van het CDA niet overnemen. Er zijn meerdere partijen in Nederland; je zult moeten geven en nemen en dus kun je zeggen dat ze te veeleisend zijn geweest.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d