BN'ers lezen ouderen voor

1 oktober 2013 om 04:20 door © 2013 ANP
BN'ers lezen ouderen voor

AMSTERDAM (ANP) - Zorginstellingen in het hele land doen dinsdag mee aan de Nationale Voorleeslunch. Bekende Nederlanders als Ruben Nicolai, Gerda Havertong, Merel Westrik, Dieuwertje Blok, Henny Huisman en Jan Siebelink gaan ouderen voorlezen. Ook basisschoolleerlingen en andere vrijwilligers doen mee aan dit evenement op de Internationale Dag van de Ouderen.

De organisatoren van de Voorleeslunch willen aantonen dat voorlezen een gemakkelijke en pretttige dagbesteding is, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg. Voorlezen kan ook een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Recent onderzoek wijst uit dat de helft van de Nederlanders wel eens voorleest. Van hen leest slechts 3 procent voor aan ouderen.

Dinsdag begint een campagne op televisie waarmee de Leescoalitie in spotjes laat zien dat voorlezen niet alleen voor kinderen plezierig en waardevol is, maar ook voor tieners en volwassenen. De Leescoalitie is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Samen organiseren ze in Nederland het Jaar van het voorlezen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d