20 miljoen extra voor Nederlandse filmsector

31 oktober 2013 om 23:45 door © 2013 ANP
20 miljoen extra voor Nederlandse filmsector

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet stopt volgend jaar 20 miljoen euro extra in de filmindustrie. Dat heeft minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap donderdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Het geld komt uit de lastenverlichting voor bedrijven die is afgesproken tijdens het begrotingsoverleg tussen kabinet en oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP eerder deze maand. Op aandringen van D66 is het extra geld voor de filmwereld vrijgemaakt, aldus de bewindsvrouw.

Bussemaker is bereid met het geld een stimuleringsmaatregel te bekostigen. Zij denkt dan aan een zogenoemde cash rebate, een subsidie die wordt gegeven op basis van de bestedingen van de filmproducent.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d