Varkensstallen zetten de deuren open

14 september 2013 om 03:15 door © 2013 ANP
Varkensstallen zetten de deuren open

ERP (ANP) - Over het welzijn van varkens bestaan veel misverstanden, en om die uit de wereld te helpen zetten 39 varkensboerderijen door het hele land dit weekend de deuren open. Het Weekend van het Varken wordt georganiseerd door de stichting Varkens in Zicht.

Op de deelnemende boerderijen kunnen mensen alles te weten komen over hoe biggen opgroeien, hoe volwassen varkens leven, en aan welke strenge regels de boeren moeten voldoen. Voor kinderen worden er ook activiteiten georganiseerd, zoals schminken en biggetjes knuffelen.

Het is de zevende keer dat het Weekend van het Varken wordt gehouden. Vorig jaar kwamen er ruim 37.000 geïnteresseerden op af.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d