'PC Hooftshoppers oneerlijke vinders'

24 september 2013 om 10:05 door © 2013 ANP
'PC Hooftshoppers oneerlijke vinders'

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die winkelen in de chique PC Hooftstraat in Amsterdam zijn bijzonder oneerlijke vinders. Tijdens een onderzoek van tijdschrift Reader's Digest met 'verloren' portemonnees bleek dat alle PC Hooftshoppers een achtergelaten, gevulde beurs mee naar huis nemen in plaats van hem bijvoorbeeld bij een politiebureau af te geven.

Onderzoekers lieten in 16 steden op vier continenten in totaal 192 portemonnees achter. Helsinki komt als meest eerlijke stad uit de bus. Mumbai staat op de tweede plaats. In Rio de Janeiro, Zürich en Lissabon werd het meest toegeëigend.

Amsterdam eindigt op de vierde plaats in de lijst van meest eerlijke steden. Hoewel de PC Hooftstraat er niet al te best vanaf kwam, werden de meeste verloren portemonnees in de wijken Bijlmer, de Pijp en West wel teruggebracht.

In Lissabon kwam slechts één beurs terug. Die werd nota bene geretourneerd door een Nederlandse toerist.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d