Minder bijstandstrekkers kregen een baan

24 september 2013 om 10:15 door © 2013 ANP
Minder bijstandstrekkers kregen een baan

DEN HAAG (ANP) - Ruim 28.000 Nederlanders met een bijstandsuitkering hebben vorig jaar een baan gevonden. Dat is 8 procent van het totaal aantal bijstandstrekkers. De groep mensen die de bijstand verliet en ging werken, is sinds 2007 niet zo laag geweest. 2012 was dan ook ,,een moeilijk jaar om werk te vinden vanuit de bijstand'', concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

In 2010 en 2011 was het aantal mensen dat de bijstand verliet juist gestegen. Die ,,licht opwaartse lijn'' is volgens het CBS nu afgebroken. Een reden voor de afname geven de onderzoekers niet.

Vooral jongeren (15 tot 25 jaar) krijgen steeds meer moeite om de bijstand te verruilen voor de werkvloer. In 2011 ging meer dan 30 procent weer aan de slag, in 2012 was dat nog maar 20 procent.

Van de grote steden had Zoetermeer het meeste succes. Bijna 14 procent van de bijstandstrekkers in de Zuid-Hollandse plaats kreeg een baan. Ook Zaanstad, Apeldoorn, Haarlemmermeer en Zwolle doen het goed. Arnhem, Rotterdam en Enschede sluiten de rij.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d