Máxima heropent kassen in Leidse Hortus

4 september 2013 om 04:25 door © 2013 ANP
Máxima heropent kassen in Leidse Hortus

LEIDEN (ANP) - In Leiden opent koningin Máxima woensdagmorgen het gerenoveerde tropische kassencomplex in de Hortus botanicus. De grootscheepse verbouwing begon in april 2012. De toegangskas is onder meer opgehoogd en er is een loopbrug gemaakt waardoor bezoekers van bovenaf op een tropisch oerwoud kijken.

De Hortus botanicus is de oudste botanische tuin van Nederland en ligt achter het Academiegebouw van Universiteit Leiden aan het Rapenburg. Ruim 4 eeuwen worden in de tuin en kassen planten uit de hele wereld verzameld en gekweekt voor onderzoek en onderwijs, en tentoongesteld aan het publiek.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d