Kritische leden praten met Samsom over JSF

21 september 2013 om 14:20 door © 2013 ANP
Kritische leden praten met Samsom over JSF

ZWOLLE (ANP) - In Zwolle is zaterdag de PvdA begonnen met zijn politieke ledenraad waarbij veel aandacht gericht zal zijn op de JSF. Partijleider Diederik Samsom moet zijn leden overtuigen en gerust stellen.

Veel afdelingen willen dat een besluit over de aankoop van de JSF als vervanger van de F-16 wordt uitgesteld. Later van de plank kopen is hun devies.

Afgevaardigde Roel Mulder uit Amersfoort wil helemaal geen JSF. Zijn afdeling komt met een motie van die orde. Maar er zijn ook twijfelaars. Jolanda Lap uit Zevenaar wil het toestel ,,eigenlijk niet'', maar het is haar ook geen kabinetscrisis waard. Lid Theo Huibers uit Heuvelrug wil dat de kwestie eerst goed wordt uitgezocht. Hij is bang ,,voor een zelfde flop als met de Fyra''.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d