Koning begint troonrede persoonlijk en spreekt over perspectief op herstel

17 september 2013 om 13:43 door Puck Roest
Koning begint troonrede persoonlijk en spreekt over perspectief op herstel

Koning Willem-Alexander heeft het parlement, de bevolking en zijn moeder bedankt aan het begin van zijn eerste troonrede. Hij stelde dat zijn inhuldiging op 30 april een hartverwarmende start vormde voor zijn koningschap.

Daarna sprak de koning over de economische situatie in Nederland. Er zijn voorzichtige signalen dat de mondiale economie aantrekt. Voor Nederland betekent dat perspectief op herstel.

Hij wees er wel op dat de Nederlandse economie een aantal specifieke problemen kent, zoals een hoge schuldenlast bij huishoudens en de problemen bij banken. Het kabinetsbeleid is erop gericht op economisch herstel. Daarbij zal de klassieke verzorgingsstaat plaats moeten maken voor een ,,participatiesamenleving'', zei de koning. Vooral in de zorg en de sociale zekerheid zal dat merkbaar zijn.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d