Vrouw (19) vast wegens ronselen Syriëgangers

19 juli 2013 om 19:35 door © 2013 ANP
Vrouw (19) vast wegens ronselen Syriëgangers

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft deze week een 19-jarige vrouw uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van het rekruteren van jongeren voor de burgeroorlog in Syrië. De rechter-commissaris, aan wie ze vrijdag is voorgeleid, heeft bepaald dat ze in elk geval nog 14 dagen blijft vastzitten. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM).

De aanhouding was in het kader van een onderzoek naar radicale moslims die ervan worden verdacht jongeren te hebben gerekruteerd voor de gewapende strijd in Syrië. Diverse familieleden van (mogelijke) Syriëgangers hadden hierover melding en aangifte gedaan bij de politie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d