Vierdaagse van Nijmegen: wandelingetje niet genoeg voor startkaart

18 juli 2013 om 11:35 door ANP
Vierdaagse van Nijmegen: wandelingetje niet genoeg voor startkaart

Wie zeker wil zijn van een startkaart voor de 100ste Vierdaagse in 2018, moet daar meer voor doen dan 'even een stukje meelopen en dan stoppen'. De organisatie van de Vierdaagse heeft donderdag krachtig afstand genomen van de vele geruchten en verhalen die de ronde doen over trucjes om aan zo'n startkaart te komen.

De organisatie verwacht overweldigend veel belangstelling voor de 100ste editie van het wandelevenement. Daarom is besloten om de inschrijvingsregels voor de Vierdaagse van 2018 al volgend voorjaar bekend te maken. "Zodat werkelijk iedereen op tijd kan weten hoe het voor die jubileumtocht is geregeld'', aldus marsleider Johan Willemstein.

De Vierdaagseparcoursen hebben maar ruimte voor tussen de 40.000 en 45.000 wandelaars. Daarom moet een grote groep inschrijvers elk jaar volgens een ingewikkeld reglement loten voor een startkaart. Sommigen krijgen voorrang, zoals degenen die al jaren meelopen.

Honderden slimmeriken beweren dit jaar dat ze zich hebben ingeschreven voor deze Vierdaagse met het oog op de 100ste editie. Zodoende zouden ze vanaf nu elk jaar automatisch een inschrijfbewijs krijgen, terwijl ze tot 2018 niet meer doen dan starten op de eerste dag, meelopen tot na de eerste kaartcontrole en dan stoppen. Dit tot grote verontwaardiging van serieuze inschrijvers die werden uitgeloot.

''Het zijn uit de lucht gegrepen regels waarmee mensen onder de loting uit denken te komen Niks van aantrekken, alleen het reglement dat het bestuur in 2014 bekendmaakt geldt'', zegt een woordvoerder van de organisatie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d