Storing Brabantse hulpdiensten verholpen

26 juli 2013 om 00:10 door © 2013 ANP
Storing Brabantse hulpdiensten verholpen

TILBURG/EINDHOVEN (ANP) - De hulpdiensten in Noord-Brabant kunnen weer normaal communiceren. Er was donderdag een storing met de communicatiesystemen van brandweer, politie en ambulance, maar die was kort voor middernacht verholpen. Dat meldde de politie.

De storing trof de systemen P2000 (voor alarmeringen) en C2000 (voor communicatie). De oorzaak was een mankement aan een zendmast, maar het is nog niet bekend wat er precies was misgegaan.

Er waren vooral problemen bij de communicatie tussen de meldkamer en de hulpverleners en wagens op straat. De mensen in de politieauto's, brandweerwagens en ambulances moesten worden aangestuurd met mobiele telefoons, in plaats van met de gewone portofoonsystemen. ,,Het is niet zo dat alles in Noord-Brabant platligt, maar er zijn hier en daar wat storingen, daar moeten we alternatieven gebruiken'', zei een woordvoerder.

Jaarlijkse kermis

In het noorden van Noord-Brabant was alarmnummer 112 soms moeilijk bereikbaar. ,,Vaste telefonie is minder betrouwbaar. Bel, waar mogelijk, met mobiel'', twitterde de politie.

De storing kwam op een lastig moment. Vanwege de jaarlijkse kermis in Tilburg zijn daar veel agenten op straat. ,,We kunnen berichten nu niet in één keer naar alle eenheden tegelijk sturen, maar we moeten ze een voor een via de telefoon aansturen'', aldus een woordvoerder.

Volgens de politie zijn er geen acute problemen ontstaan door de storing.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d