Staat vroeg VS niets over arrestatie Sabir K.

1 juli 2013 om 15:10 door © 2013 ANP
Staat vroeg VS niets over arrestatie Sabir K.

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Staat heeft niet bij de Amerikanen nagevraagd of de Nederlandse terreurverdachte Sabir K. op verzoek van hen in Pakistan is aangehouden. Die opdracht had het gerechtshof in Den Haag de Staat onlangs gegeven.

Als de Verenigde Staten om zijn aanhouding zouden hebben gevraagd, zou het kunnen dat de VS er indirect voor heeft gezorgd dat K. in Pakistan is gemarteld. Volgens het hof is het bekend dat de Pakistanen dit soort gevangenen martelen. Volgens de landsadvocaat had het hof om juridisch-technische reden niet om een dergelijk 'onderzoek' mogen vragen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d