Man (27) aangehouden na inrijden op agent

18 juli 2013 om 11:45 door © 2013 ANP
Man (27) aangehouden na inrijden op agent

LEIDEN (ANP) - De politie heeft woensdag een 27-jarige automobilist uit Leiden opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij op een agent wilde inrijden. Dat meldde de politie donderdag.

De man reed met bijna 100 kilometer per uur op de Plesmanlaan in Leiden waar 50 kilometer per uur de limiet is. Een agent gaf hem een stopteken, maar de bestuurder minderde geen vaart en reed op hem af. De agent kon volgens de politie nog maar net op tijd wegspringen.

De verdachte kon later, mede aan de hand van het kenteken en getuigenverklaringen, worden aangehouden toen hij zich later op de dag meldde op het politiebureau. Het rijbewijs van de Leidenaar bleek al eerder te zijn ingenomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d