Dramatische oproep ontvoerd stel Jemen

16 juli 2013 om 00:15 door © 2013 ANP
Dramatische oproep ontvoerd stel Jemen

RIJSWIJK (ANP) - Op Facebook staat een filmpje waarop de Nederlandse journalist Judith Spiegel te zien is met haar man Boudewijn Berendsen. De twee werden begin juni ontvoerd in Jemen door gewapende mannen.

In het filmpje doet Spiegel een dramatische oproep aan Nederland om iets aan hun situatie te doen. Ze zegt dat ze zullen worden doodgeschoten als er binnen 10 dagen geen oplossing komt. Bij het begin van hun ontvoering hebben ze contact gehad met de Nederlandse ambassadeur in Jemen, maar ,,tot nu toe is er niets is gebeurd'', aldus de twee.

Ze roepen iedereen in Nederland, regering, ambassade en de media op om in actie te komen. ,,Ga akkoord met hun voorwaarden. Doe iets met zijn allen.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d