ANWB: caravans nog altijd te zwaar beladen

13 juli 2013 om 14:20 door © 2013 ANP
ANWB: caravans nog altijd te zwaar beladen

HAZELDONK (ANP) - De gratis vakantiecheck van auto's en caravans op twee parkeerplaatsen aan de Belgische grens heeft laten zien dat mensen hun caravan nog altijd verkeerd of te zwaar beladen. Dat heeft een woordvoerder van de ANWB zaterdag gezegd.

De ANWB voerde de controles uit op parkeerplaats Knuvelkes, langs de A2 bij Maastricht, en op parkeerplaats Hazeldonk langs de A16 bij Breda. Ook Carglass en Veilig Verkeer Nederland waren erbij. Bij Hazeldonk was het ,,lekker druk", aldus de woordvoerder: 150 mensen lieten daar tussen 06.30 en 12.30 hun auto met caravan nalopen. In 90 procent van de gevallen bleek de caravan te zwaar beladen en moesten zware spullen worden overgeheveld naar de auto.

Op parkeerplaats Knuvelkes viel de belangstelling tegen. Daar kwamen maar 50 mensen hun auto en caravan laten controleren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d