Vrijwilliger jeugdsoos opgepakt voor ontucht

26 juni 2013 om 21:05 door © 2013 ANP
Vrijwilliger jeugdsoos opgepakt voor ontucht

BLEISWIJK (ANP) - Een 22-jarige vrijwilliger van een jeugdsoos in Bleiswijk is opgepakt omdat hij wordt verdacht van ontucht met twee tienerjongens. Mogelijk heeft hij meer kinderen misbruikt. De man werd op 10 juni al aangehouden; dinsdag is besloten de voorlopige hechtenis van de man uit de gemeente Lansingerland met 90 dagen te verlengen. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) woensdag weten.

Hij zou de kinderen tussen 2009 en nu hebben misbruikt. In die tijd werkte hij als vrijwilliger bij de jeugdsoos, op vrijdag en zaterdag.

De politie kwam hem op het spoor nadat een slachtoffer begin juni aangifte had gedaan. In het onderzoek dat volgde kwam de naam van een tweede slachtoffer naar voren. Ook dit slachtoffer deed aangifte.

Woensdag gaven gemeente, politie, OM en hulpverlening de ouders van jongeren die naar de soos gaan uitleg over de zaak.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d