Vaker langere treinen bij winterweer

26 juni 2013 om 20:10 door © 2013 ANP
Vaker langere treinen bij winterweer

DEN HAAG (ANP) - Vaker een langere trein en mogelijk minder vaak een aangepaste dienstregeling. Dat zou komende winter moeten gebeuren bij winterweer. Staatssecretaris Wilma Mansveld van infrastructuur schrijft dat aan de Tweede Kamer.

In de brief kijkt de staatssecretaris terug op afgelopen winter en wordt vooruitgekeken naar komende winter. Door de aangepaste dienstregeling was het minder druk op het spoor en verspreidden de verstoringen zich niet als een olievlek over het land, stelt het ministerie. ,,Keerzijde was dat reizigers te kampen hadden met minder en soms drukke treinen of een extra overstap.’’

Mansveld stelt dat ProRail bekijkt hoe lokale verstoringen in de infrastructuur verder kunnen worden teruggebracht. Ook vindt ze dat het herstel van defecte wissels en treinen nog sneller kan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d