Top 10 meest populaire artiesten voor uitvaart

14 juni 2013 om 11:48 door D. van Aken

Bijna 7 procent van de Nederlanders ziet het wel zitten dat Marco Borsato live komt zingen op zijn of haar uitvaart. Dit blijkt uit een onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekeringen. Het liefst horen de mensen dan 'Afscheid nemen bestaat niet'.

Na Marco Borsato zijn Ilse DeLange (6,3 procent) en Guus Meeuwis (5,9 procent) welkom op begrafenissen en crematies. Overigens wil een derde van de 1000 ondervraagden liever geen livemuziek van een bekende artiest op de uitvaart horen.

Zie bovenstaande foto's voor de hele top 10 van populairste artiesten op een uitvaart.

De uitvaartverzekeraar onderzocht in mei ook welke bekende Nederlandse artiesten het minst populair zijn op uitvaarten. Bij 17,3 procent van de ondervraagden is Dries Roelvink niet welkom om de laatste eer te bewijzen. Dries denkt daar anders over. Op Twitter zegt hij al 8 keer op een uitvaart te hebben gezongen.

Top 10 minst populaire artiesten voor uitvaart

  • 1. Dries Roelvink 17,3%
  • 2. Gordon 13,2%
  • 3. Paul de Leeuw 10,0%
  • 4. Ali B 9,5%
  • 5. Wolter Kroes 5,7%
  • 6. Frans Bauer 3,6%
  • 7. Gerard Joling 3,2%
  • 8. Jan Smit 2,0%
  • 9. Armin van Buuren 1,5%
  • 10. Anouk 1,4%

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d