Koningspaar sluit bezoek Flevoland af

19 juni 2013 om 13:15 door © 2013 ANP
Koningspaar sluit bezoek Flevoland af

ENS (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagmiddag in Ens in de Noordoostpolder hun kennismakingsbezoek aan Flevoland afgesloten. In Ens praatte het koningspaar met een selectie van inwoners uit de provincies Flevoland en Overijssel.

Het koninklijk gezelschap werd in Ens alvast begroet door Ank Bijleveld, de commissaris van de Koning in Overijssel, waar de provincietoer wordt vervolgd. In het in de gemeente Kampen gelegen ’s Heerenbroek begint het bezoek aan Overijssel, op de dag af precies 33 jaar nadat koningin Beatrix en prins Claus de provincie aandeden tijdens hun kennismakingstoer.

In Flevoland kregen Almere, Lelystad en Emmeloord elk ongeveer een half uur de tijd om het koninklijk gezelschap iets 'eigens’ te laten zien. In alle plaatsen kregen met name de schoolkinderen de kans koning en koningin toe te zingen en toe te zwaaien. Het voorspelde hete weer bleef uit. In Ens en Emmeloord vielen zelfs regendruppels.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d