'Ibn Ghaldoun is de Inholland van het VO'

24 juni 2013 om 10:16 door © 2013 ANP
'Ibn Ghaldoun is de Inholland van het VO'

AMERSFOORT (ANP) - Ibn Ghaldoun zou er goed aan doen zijn naam te veranderen. ,,Als je nu zegt dat je je diploma hebt gehaald bij Ibn Ghaldoun, hangt daar natuurlijk een smet aan. Over 10 jaar is dat nog zo. Net als een hbo-diploma van Inholland, dat klinkt ook niet zuiver meer.'' Dat zei Yusuf Altuntaş, directeur van de Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO) maandag.

Altuntaş betreurt ten zeerste wat er is gebeurd op de Rotterdamse school. ,,Het is de grootste examenfraude ooit. Het tast je imago aan. Al onze scholen moeten wegblijven uit die negatieve hoek. Als islamitisch onderwijs willen we hier niet mee geassocieerd worden. Degenen die dit op hun geweten hebben moeten beseffen wat ze hebben aangericht. Dit is slecht voor alle moslimkinderen in Nederland.''

Het bestuur van de Ibn Ghaldoun school valt volgens Altuntaş vooralsnog niets te verwijten. Van maatregelen als een royement wil hij dan ook niet spreken.,,Als een school verwijtbaar heeft gehandeld en daarop geen gepaste actie neemt, kunnen we die school de deur wijzen. We wachten het onderzoek nog af, maar ik denk niet dat het zo ver zal komen.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d