Homo's voelen zich en zijn onveiliger

24 juni 2013 om 10:20 door © 2013 ANP
Homo's voelen zich en zijn onveiliger

DEN HAAG (ANP) - Homoseksuelen voelen zich onveiliger en zijn ook daadwerkelijk vaker slachtoffer van criminaliteit dan heteromannen en -vrouwen. Ook voelen homo’s zich vaker respectloos behandeld dan hetero’s. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2012 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), daarin is vorig jaar voor het eerst specifiek naar de veiligheidsbeleving van homoseksuelen gevraagd.

Drie op de tien homoseksuelen had vorig jaar te maken met criminaliteit, van de hetero’s deed ongeveer 20 procent vorig jaar aangifte van een strafbaar feit. Homo’s hebben twee keer zo vaak met geweld te maken. Vandalisme en vermogensdelicten, zoals diefstal en inbraak kwamen bij homoseksuelen anderhalf keer vaker voor.

30 procent van de lesbiennes voelt zich in haar eigen wij wel eens onveilig, tegenover 22 procent van de heterovrouwen. Van de homoseksuele mannen voelt 22 procent zich onveilig, tegenover 13 procent van de hetero’s.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d