Verloren vuurwerkmortieren Gaanderen terug

4 mei 2013 om 16:30 door © 2013 ANP
Verloren vuurwerkmortieren Gaanderen terug

GAANDEREN (ANP) - De drie vuurwerkmortieren die de politie een week geleden was kwijtgeraakt in Gaanderen (Gelderland) zijn teruggevonden. Twee jongens troffen de mortieren zaterdag aan, niet ver van de plek waar ze eerst lagen. Dat meldde de politie.

De politie had het zware vuurwerk zondag gevonden in een natuurgebied in Gaanderen, ten zuidoosten van Doetinchem. Omdat de explosieven niet direct konden worden opgeruimd, werden zij onschadelijk gemaakt en 'veiliggesteld'. Toen het opruimteam maandag kwam, was al het materiaal verdwenen. Ook de stellage waarmee de mortieren konden worden afgestoken, was weg.

Het is niet duidelijk hoe de mortieren weer in het natuurgebied zijn terechtgekomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d