Uitspraak in zaak Patrick van der Eem

3 mei 2013 om 03:40 door © 2013 ANP
Uitspraak in zaak Patrick van der Eem

ARNHEM (ANP) - De rechtbank in Arnhem doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen Patrick van der Eem, die internationale bekendheid verwierf toen hij voor een verborgen camera Joran van der Sloot uithoorde over de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba. Het Openbaar Ministerie (OM) beticht hem van kledingdiefstal uit een winkel en heling van een auto.

De officier van justitie eiste daarom tegen hem 12 maanden celstraf met aftrek van de periode dat hij in voorarrest heeft gezeten. Volgens justitie zou de diefstal in de nacht van 30 op 31 december hebben plaatsgevonden in Oosterbeek. Daarbij zouden de ruiten van de winkel zijn ingeslagen. In diezelfde nacht zou Van der Eem een auto hebben geheeld, zo luidt de verdenking.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d